Súprava na zisťovanie varroázy
Zostava na zistenie stupňa napadnutia varroázou.
Zostava na monitorovanie roztoča Varroa. Na zistenie stupňa zamorenia klieštikom môžete využiť aj túto jednoduchú pomôcku. Ide o osvedčený postup monitoringu varroázy. Metóda je založená na posype včiel práškovým cukrom. Zostava sa skladá z priehľadného vedra so sitovým a plným vrchákom. Návod na použitie: Pripravte si stropovú fóliu (napr. čistá a suchá úľová podložka), téglik na odmeranie 100 ml (asi 50 g) včiel, cukor múčku ktorý je naozaj extra jemný. (50g = 5 vrchovatých polievkových lyžíc na vzorku), vedierko na monitoring s dierkovaným a plným vrchákom, husté sito (napr. spodný medový sitko), vodu.


Júl menej ako 5 5 - 25 viac ako 25
August menej ako 10 10 - 25 viac ako 25
September menej ako 15 15 - 25 viac ako 25
Rady na záver:
Múčkový cukor musí byť suchý a bez hrudiek. Pri trepaní môžu niektoré včely vyvrhovať potravu z medného vačku a to vedie k tvorbe hrudiek cukru. Tiež para, ktorú včely vydychujú, je absorbovaná cukrom. Preto musí byť množstvo cukru použité v teste dostatočne veľké. Konečné oklepanie a vysypanie cukru cez dierkované viečko musí byť veľmi dôkladné a energické, aby pokiaľ možno všetci roztoče vyzerali. Sito, na ktoré cukor sypeme musí byť také jemné, aby neprepadali roztoče Varroa.
Recenzie
Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.
Musíte sa prihlásiť, aby ste mohli napísať recenziu. Prihlásiť