/header.jpg

Vedro na monitoring varrázy

TlačiťEmail
Cena:2,64 €
Cena bez DPH:2,20 €
Dostupnost: produkt je skladem

Kód tovaru:  1531
kyblik-na-varoazu-09
kyblik-na-varoazu-02
kyblik-na-varoazu-04
kyblik-na-varoazu-03
kyblik-na-varoazu-08
kyblik-na-varoazu-05
kyblik-na-varoazu-06
kyblik-na-varoazu-07
kyblik-na-varoazu-10
kyblik-na-varoazu-11

Súprava na monitorovanie roztoče Varroa. Plastový vedro s dierovaným aj pevným vekom. Pre pohodlné zistenie stupňa zamorenia kleštíkem. Osvedčený a jednoduchý postup na monitorovanie varroázy. Metóda je založená na posypu včiel práškovým cukrom. Zostava sa skladá z priehľadného vedra so sieťovým a plným vekom.

Návod na použitie:

Pripravte si strůpkovou fóliu (napr. Čistá a suchá ulovia podložka), kelímok na odmeranie 100 ml (asi 50 g) včiel, cukor múčku ktorý je naozaj extra jemný. (50g = 5 polievkových lyžíc na vzorku), vedierko na monitoring s dierkovaným a plným vekom, husté sito (napr. spodná medový cedník), vodu.

Z plástu blízkosti plodového telesa natrieš včely na fóliu (samozrejme pokiaľ možno bez matky). Odmerajte pomocou téglika asi 100 ml včiel a nasypeme ich do vedierka. Posypte je potom odmeraný množstvom extra jemného práškového cukru a vedierko zakryjeme najprv dierkovaným a navrch plným viečkom. Včely a cukor jemne potřepejte po dobu cca pol minúty, aby sa cukor dostal na celý ich povrch. Pocukrované včely nechajte ešte asi 3 minúty v pokoji a už len krátko dvakrát pretrepeme. & nbsp; Práškový cukor s roztočmi vysypte na husté sito a pocukrované včely vráťte do úľa. Cukor preosejte jemným sitom a opláchnite roztoče vodou. Následne je vyklepte na čistú podložku.

Spočítajte roztoče.

Mesiac Akútna stav nehrozí Čoskoro plánujte ošetrenie Včelstvo je ohrozené, bezodkladne ošetrujte!
Júl menej ako 5 5 - 25 viac ako 25
August menej ako 10 10 - 25 viac ako 25
Septembra menej ako 15 15 - 25 viac ako 25

Rady na záver:
Práškový cukor musí byť suchý a bez hrudiek. Pri trepanie môžu niektoré včely vyvrhovat potravu z meďného vačku a to vedie k tvorbe hrudiek cukru. Tiež para, ktorú včely vydychujú, je absorbovaná cukrom. Preto musí byť množstvo cukru použité v teste dostatočne veľké. Konečné oklepání a vysypanie cukru cez dierkované viečko musí byť veľmi dôkladné a energické, aby pokiaľ možno všetci roztoče vyzerali. Sito, na ktoré cukor sypeme musí byť tak jemné, aby neprepadali roztoče Varroa.

Recenzie

Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.
Včelárské potreby JaHan s.r.o. Kopírování obsahu je bez našeho souhlasu zakázáno.