Medzisteny z včelieho vosku Lang. 424 x 136 mm - nelámavé
Za studena lisovanej voskovej medzisteny na
Langstroth 2/3. Rozmer tejto medzisteny je 424 x 130 mm a nie 424 x 136
mm ako je obvyklé na Lang 2/3.
Väčšina včelárov ich do rámu prirába k hornej lúčke, pretože si včely ľahšie
dostaví spodnú medzeru, bočné medzery sa na oboch stranách zachovávajú rovnako
veľké, teda 1 až 2 mm. Medzisteny CZ od tradičného českého výrobcu pre rámkovú mieru
Langstroth 2/3.
Rozmer medzisteny je 424 x 130 mm. Sú vyrábané z kvalitného,
čistého včelieho vosku, výhradne vykupovaného na území Slovenskej republiky. Počas
výrobného postupu je vosk niekoľkokrát dezinfikovaný pre absolútnu mikrobiálnu
nezávadnosť, sú vyrobené a predlisované absolútne rovnako, môžete si tak byť
istí, že ich v 1 kg kúpite zakaždým rovnaké množstvo, čo je približne 21
medzisten.
Na niektorej dodávke medzistien sa pri dlhšom skladovaní,
alebo skladovaním v chlade vytvára na povrchu svetlá vosková vrstvička (patina, tzv. voskový kvet).
Voskový kvet je prirodzená estetická zmena, ktorá nemá vplyv na kvalitu ani
funkčnosť medzisten. Môžete ju veľmi ľahko odstrániť teplým vzduchom,
ponechaním chvíľku na slnku atď.
Medzisteny sú pravidelne testované na prípadnú kontamináciu parafínom v laboratóriách VŠCHT. Jedná sa o FTIR analýzu voskov. Napíšte nám a pošleme Vám aktuálne výsledky rozboru.
Medzisteny sú valcované za studena. Medzisteny sa potom nelámu a ľahko sa s nimi pracuje. Výroba medzisten prebieha za kontroly veterinárnej správy. Výrobca je certifikovaným výrobcom medzisten. Každý cetifikovaný výrobca je povinný vosk pri výrobe sterilizovať na 117 °C po dobu jednej hodiny, tým sa vosk zbaví choroboplodných zárodkov ako je napríklad včelí mor. Medzisteny sú vyrábané bez pridávania chémie, to znamená, že sa pre čistenie vosku nepoužívajú žiadne kyseliny. Čistenie vosku prebieha postupne filtráciou.
Hmotnosť medzisten: 1 kg. V 1 kg je cca 21 kusov medzistienok.
Recenzie
Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.
Musíte sa prihlásiť, aby ste mohli napísať recenziu. Prihlásiť